MIN KLASSISKA OVERNIGHT OATS

Processed with VSCO with t1 presetProcessed with VSCO with t1 presetProcessed with VSCO with t1 presetProcessed with VSCO with t1 preset-English down below-

Detta är min favorit frukost just nu. Det är så himla praktiskt och så nyttigt för dig. Havregryn är verkligen så bra för din kropp och själ och jag rekommenderar verkligen att äta det varje dag. Jag har även gjort en liten video på hur man gör overnight oats och då kan du se hur smidigt och enkelt det är.

Innan kokade jag alltid min gröt på morgonen, det älskar jag fortfarande men ville testa på något nytt och jag har testat overnight oats innan men fastande inte direkt för det. Men NU har jag blivit besatt haha. Jag har verkligen hittat mitt favorit recept och jag har i både kanel och kardemumma och det smakar verkligen som en kanelbulle. MUMS! Sen har jag lagt i chia seeds som är super bra för dig, krossade linfrön och även två olika super mirakel pulver som har massor av goda vitaminer och mineraler för din kropp. Men det är inget du behöver för att göra denna overnight oats. Om du är sugen på att testa så finns det säkert att köpa hos en hälsobutik. :) Här nedanför har jag har skrivit ner lite bra egenskaper med overnight oats och mina ingredienser.

 • Overnight oats är super mättande och näringsrik frukost som går snabbt att göra och som dessutom är enkel att plocka med sig som mellanmål.
 • Sänker kolesterolvärdet – Mat med hög fiberhalt är super bra för kolesterolnivåerna, och havregrynsgröt är inget undantag. De lösliga fibrerna i havregrynen hjälper till att minska kroppens upptag av det ”dåliga” kolesterolet, som kan öka risken för hjärtinfarkt och stroke.
 • Havregryn är jätte proteinrikt, perfekt att äta om du tränat och vill få i dig extra protein och vill undvika kött.
 • Två skedar chia frön innehåller lika mycket kalcium som flera glas mjölk, mer omega-3 än en laxfilé och 30 procent mer antioxidanter än blåbär.
 • Linfrön, bra fetter, omega3, och bra för matsmältningen.
 • Baobab är ett träd i Afrika med exotiska frukter och frukten har ett av de högsta antioxidant nivåerna i världen med mer än dubbelt antioxidanter per gram gojibär och mer än blåbär och granatäpplen tillsammans. Det är en utmärkt källa till C-vitamin, som också bidrar till att skydda cellerna från stress och bidrar till normal bildning av kollagen i huden. C-vitamin hjälper också till med att bevara och tillföra vitamin E som skyddar och reparerar din hud.
 •  Maca är en rot och den har använts i Sydamerika i flera tusentals år. I Peru var indianerna först med att använda roten och man använde den då främst som naturmedicin för att öka energinivåerna i kroppen så det är perfekt att äta innan träning, balanserna hormoner och stärka den psykiska hälsan och det mentala välmåendet. Den minskar även sockersuget.
 • Macapulver innehåller enormt stora mängder antioxidanter, aminosyror, kolhydrater och mineralet. Däribland hittar vi zink, kalcium, magnesium, järn, vitamin B1, B2, B12, C-vitamin och E-vitamin.

DU BEHÖVER: 

1dl havregryn
1 msk chia frön
Kanel och kardemumma efter smak
1/2 tsk var av Baobab och maca pulver (Valfritt)
1 tsk krossade linfrön
2dl valfri mjölk (jag hade mandel mjölk)

TOPPING: 

Färska bär eller valfri frukt
Honung
Ugnsbakad bovete eller granola
Kokosflingor
Gojibär
Valfri nötsmör

GÖR SÅ HÄR: 

 1. Blanda alla ingredienser till din overnight oats i en glasburk eller så kan du använda en mugg eller skål.
 2. Täck och låt stå i kylen över natten.
 3. Toppa med valfri topping och njut. :)

 


MY CLASSIC OVERNIGHT OATS

This is my favourite breakfast right now. It’s so easy to make and oatmeal is really good for your body and soul and I really recommend eating it every day. I have also made a small video on how to do my overnight oats and then you can see how easy it is to prepare.

Before I always cooked my oats in the morning, I still love it but I wanted to try something new and I had tried overnight oats before but didn’t really fancy it. But NOW I’m obsessed haha. I have really found my favourite recipe and I flavour it with both cinnamon and cardamom and it really tastes like a cinnamon bun. YUM! Then I add chia seeds that are super good for you, flax seeds and also two different super miracle powders that have lots of good vitamins and minerals for your body. But that is nothing you need to have for this overnight oats. If you want to try out the powders, you can probably find them in a health store. :) Below I have written down some good benefits with overnight oats and my ingredients.

 • Overnight oats makes you very full for a long time and it’s a very nutritious breakfast that can be done quickly and which is also easy to take with you.
 • It lowers cholesterol levels – Food with high fiber content is super good for cholesterol levels, and oatmeal is no exception. The lose fiber in the oatmeal helps reduce the body’s uptake of the “bad” cholesterol, which can increase the risk of heart attack and stroke.
 • Oatmeal is high in protein, perfect to eat if you are training, want to get extra protein and want to avoid meat.
 • Two spoons of chia seeds contain as much calcium as several glasses of milk, more omega-3 than a salmon fillet and 30 percent more antioxidants than blueberries.
 • Flax seeds, has good fats like omega3, and it’s good for digestion.
 • Baobab is a tree in Africa with exotic fruits and the fruit has one of the highest antioxidant levels in the world with more than twice the antioxidants per gram than goji berries and more than blueberries and pomegranates together. It is an excellent source of vitamin C, which also helps protect cells from stress and contributes to the normal formation of collagen in the skin. Vitamin C also helps preserve and supply vitamin E that protects and repairs your skin.
 • Maca is a root and it has been used in South America for thousands of years. In Peru, the Indians were the first to use the root and it was then used mainly as a natural medicine to increase the energy levels in the body so it is perfect to eat before exercise, it balances hormones and strengthens mental health and mental well-being. It also reduces your cravings for sugar.
 • Maca powder contains huge amounts of antioxidants, amino acids, carbohydrates and minerals. This includes zinc, calcium, magnesium, iron, vitamins B1, B2, B12, vitamin C and vitamin E.

YOU NEED:

1dl oatmeal
1 tbsp chia seeds
Cinnamon and cardamom for taste
1/2 tsp of each Baobab and Maca powder (optional)
1 tsp crushed flax seeds
2dl milk (I used almond milk)

TOPPING:

Fresh berries or any fruit
Honey
Buckini or granola
coconut flakes
Wolfberry
Optional nut butter

DO THIS:

 1. Mix all ingredients for the overnight oats in a glass jar or you can use a mug or bowl.
 2. Cover and let stand in the fridge overnight.
 3. Top with any topping and enjoy. :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s