NYTTIGA BOVETE PANNKAKOR (VEGAN/GLUTEN FREE)

Processed with VSCO with t1 presetProcessed with VSCO with t1 presetProcessed with VSCO with t1 presetProcessed with VSCO with t1 presetProcessed with VSCO with t1 presetProcessed with VSCO with t1 presetProcessed with VSCO with t1 preset
-English down below- 

Jag älskar bruncher och det är något jag alltid ser fram emot på helgerna! Och pannkakor är ju ett måste på en brunch tycker jag. ;) Jag tycker det är super viktigt att unna sig, men bara för att man ska unna sig behöver man inte äta onyttigt. Dessa pannkakor är både nyttiga, näringsrika och super goda!

Om jag skulle ha pannkakor över (som knappast händer hehe) så brukar jag förvara dom i en lufttät burk i kylskåpet och när jag blir sugen så rostar jag dom bara i en brödrost, perfekt att bara äta som dom är eller bre på lite nötsmör. Perfekta mellanmålet!

Jag älskar att servera mina pannkakor med en hemmagjord vegansk Nutella som jag har på bilderna eller med något slags nötsmör, färska bär och lite lönnsirap. Mums! :)

DU BEHÖVER: 
12-15 små pannkakor

2 1/2 dl bovete mjöl
2 mogna bananer
2 dl mandel mjölk eller annan vegansk mjölk
1 msk malda linfrön
1 tsk bakpulver
1 tsk kanel
1/2 tsk kardemumma
1 tsk ren vanilj extrakt
1 nypa salt

GÖR SÅ HÄR: 

  1. Mosa bananerna i en stor skål. Tillsätt alla övriga ingredienser och rör om tills allt är väl kombinerat.
  2. Hetta upp lite kokosolja i en stekpanna och klicka försiktigt ut en generös matsked smet. Jämna gärna ut smeten till små runda pannkakor med hjälp av baksidan av en sked. Stek på medelvärme i 2-3 minuter på varje sida.
  3. Servera med önskad topping och njut! :)

 


 

HEALTHY BUCKWHEAT PANCAKES (VEGAN/GLUTEN FREE)

I love brunches and it’s something I always look forward to on weekends! And pancakes are a must in a brunch. ;) I think it’s super important to treat yourself, but just because you have to treat yourself doesn’t mean you need to eat unhealthy. These pancakes are both healthy, nutritious and super delicious!

If I have left over pancakes (which hardly happens hehe) then I usually store them in an airtight container in the fridge and whenever I feel for some snack I just roast them in a toaster, perfect to just eat as they are or spread with some nut butter. Perfect snack!

I love to serve my pancakes with a homemade vegan Nutella that I have on the pictures or with some kind of nut butter, fresh berries and a little maple syrup. Yum! :)

YOU NEED:
12-15 small pancakes

2 1/2 dl buckwheat flour
2 ripe bananas
2 dl of almond milk or other vegan milk
1 tbsp flaxseeds
1 tsp baking powder
1 tsp cinnamon
1/2 tsp cardamom
1 tsp pure vanilla extract
1 pinch of salt

DO THIS:

  1. Mash the bananas in a large bowl. Add all the other ingredients and stir until everything is well combined.
  2. Heat a little coconut oil in a frying pan and gently scoop out a generous tablespoon batter. Smooth out the batter to round pancakes using the back of a spoon. Fry on medium heat for 2-3 minutes on each side.
  3. Serve with you desired topping and enjoy! :)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s